В Плевен започва шестото издание на Фестивала за куклено изкуство "Шарено петле"

В Плевен започва шестото издание на Фестивала за куклено изкуство "Шарено петле"

В програмата участват с най-новите си постановки държавните куклени театри от Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Сливен, Варна, Бургас, Плевен, Младежкият театър "Николай Бинев", куклените театри "Мале, мале", "Скрин", "Арт ленд" и фондация "Арте вива". В три поредни вечери почитателите на театралното изкуство в Плевен ще могат да гледат и представления на чуждестранни трупи от Гърция, Сърбия и Норвегия.

Представленията ще бъдат по традиция на две сцени – в парка на Регионалния исторически музей и в Драматично-куклен театър (ДКТ) "Иван Радоев". 

В първия ден на фестивала ще бъде открита интерактивната сценографска изложба "Кукли, театър, деца" на "Арт ленд" – София. "Шарено петле" ще бъде официално открито с "Живи статуи" – уличен пърформанс с Пътуващ театър "Скрин" – София. Същата вечер са представлението "Вграждане" на Пловдивския театър и "Огнен моноспектакъл" на Пътуващ театър "Скрин" – София. 

Фестивалът "Шарено петле" се организира и финансира от Община Плевен в творческо и организационно партньорство с ДКТ "Иван Радоев" и със съдействието на фондация "Арт Офис".

Източник: БТА


Дата: 26.06.2023