В Добрич започва фестивал на занаятите и изкуствата

В Добрич започва фестивал на занаятите и изкуствата

На Фестивала на занаятите и изкуствата, който ще бъде разположен на площад "Свобода" в Добрич, ще бъдат представени занаяти и приложни изкуства, сред които художествена обработка на дърво, изкуство с топено стъкло, бродирани кожени изделия, ножарство, изделия от кована мед, сребро и рог, 3D моделиране, художествена керамика, изобразително изкуство и др.

Ще се проведат демонстрации на ковано желязо и металопластика, художествено леене, изработка на икони с пластика, плъстене, техники за топено стъкло, тъкане. Възпитаници на регионални училища ще проведат тематични изложби и демонстрация на студено пресоване.

В работилниците децата ще могат да се учат на стъклопис, да редят мъниста, да пишат на глаголица и да поиграят на "Игрите на баба и дядо".

Фестивалът ще бъде музикално украсен с изпълнения на танцови и певчески състави. На информационния щанд посетителите ще могат да намерят книгата "За песните на моята душа" на народната певица Галина Дурмушлийска, която ще бъде специален гост на фестивала.

Източник: БНР