Стотици пловдивчани изпълниха Античния театър в Пловдив в чест на Цветана Манева и спектакъла, създаден за 80 годишния ѝ юбилей

Стотици пловдивчани изпълниха Античния театър в Пловдив в чест на Цветана Манева и спектакъла, създаден за 80 годишния ѝ юбилей

Това е театрално-музикално преживяване, което събира на една сцена различни актьори, които играят в чест на една от най-големите актриси на България. Един спектакъл за рождените дни, щастието, вълнението, копнежите и всичко, което никога не посмяваме да изричаме, но ни вълнува. Всичко това се случва в мащабна мултимедийна среда от фотографии и видеа, както и театрална, и филмова музика изпълнена на живо.

Публиката се наслади на текстове и спомени изпълнени от любими колеги на Цветана Манева, с които тя играе заедно в спектакъла „за любовта…“, който през последната година се превърна в културен феномен. Освен тях в представлението, с виртуалните си поздрави ще се включат и много други звезди и близки на актрисата. И както на всеки рожден ден, имаше много изненади, които бяха тайни подаръци за Цветана Манева и за зрителите на спектакъла.

Създателите на „Честит рожден ден, Цветана“ са творците, с които актрисата работи ексклузивно през последните години: драматургът Яна Борисова, режисьорът Димитър Коцев – Шошо и продуцентът Катя Костова. Те са авторите на едни от най-успешните и награждавани сценични произведения, сред които: „ На живо“ ("Аскеер 2022"), „ Място, наречено Другаде“ ("Икар 2023", "Аскеер 2023"), „С гръб към залеза“, „ за любовта…“, „ Нощните Рицари“ и др.

„Благодарение на „Честит рожден ден, Цветана“ всички можем да отворим сетивата си за това огромно емоционално море, което тази актриса представлява. Цветана Манева е голяма страст, голяма тема като автор, която ние винаги ще следваме, а тя винаги ще ни предстои. Цветана е символ на таланта, на вдъхновението, на дишането и на радостта. Огромна стихия с размери и сила без аналог. Няма друг начин, по който да ѝ засвидетелстваме всичко, което изпитваме към нея, освен сцената", казват те. 

Спектакълът „Честит рожден ден, Цветана“ е представян и извън България пред наши сънародници във Виена на 20 април.

Източник: БТА


Дата: 28.05.2024