Срещи със Стивън Хогтън и Петър Величков ще има днес в програмата на Пролетния панаир на книгата

Срещи със Стивън Хогтън и Петър Величков ще има днес в програмата на Пролетния панаир на книгата

На сцената на културната програма днес събитията започват с представяне на детската книга „Ива, която говори с животните. Една различна Нова година“ с участието на авторката Багриела Смела и илюстраторката Ина Кьорова. След това ще има представяне на книгите на д-р Петър Величков „Непознатият поет Трифон Кунев“ и „Лора, Яворов и аз“. Д-р Радосвета Стаменкова от Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве (БАСП) ye презентира книгата „Наука за тялото“ от Мег Хиклинг. Водещи на събитието ще са Таня Димитрова и д-р Радосвета Стаменкова. На сцената на културната програма ще се проведе и премиера на книгата „Машина за пуканки“ от Михаил Стоянов.

Автографи на щандовете на издателствата си ще раздават Александър Арнаудов, Владимир Левчев, Димитър Величков, Костадин Костадинов, Диана Стоянова, Йорданка Белева.

Вторият ден на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи започва със среща с писателя Стивън Хогтън и книгите му „Дълбини“ и „Листа“. След нея в програмата е предвидена среща с илюстраторката на книгата „Приказалки“ - Лиляна Дворянова. Ще има и представяне на „Птичи песни“, както и среща с авторката Нуша Роянова и книгата ѝ „Чин-чин“. Последното събитие за деня е среща с писателката Екатерина Тьокова и книгата ѝ „Йони и вълшебните думи“.

Изложението е в парка пред Националния дворец на културата и продължава до 2 юни.

Източник: БТА


Дата: 28.05.2024