С много любов и почит родният Кубрат посрещна голямата българска певица Лили Иванова

С много любов и почит родният Кубрат посрещна голямата българска певица Лили Иванова

Публиката стана на крака, щом певицата и изпълнителите от нейния бенд се качиха на сцената. Най-голямото име в българската поп музика започна концерта с песента „Без контрол“. На сцената едно след друго прозвучаха едни от най-обичаните песни „Студ“, „Животът“, “Ако спра да обичам“. Публиката се наслади на изпълненията на „Щурче“ и „За тебе бях“.

Голямата българска певица дълго се сбогува с публиката в родния си град. Тя се върна четири пъти на сцената, защото бурните аплодисменти и овациите „Още, още“, „Лили, Лили, ти си невероятна“ не стихваха. На бис, заедно с многобройната публика, тя изпя емблематичните си хитове „Детелини“, „Панаири“, „Присъда“ и „Животе мой“. 

Дългоочакваното събитие продължи повече от час и половина. Лили Иванова благодари на прекрасните си музиканти и на невероятната публика.

Сред публиката, пристигнал специално за концерта беше и генералният директор на БТА Кирил Вълчев. „Този концерт на Лили Иванова, с който започва поредното си турне е по-различен от останалите, защото вечното момиче на българската музика се завръща у дома, в града, от който е тръгнала, на местата, където за първи път е изпитвала това, за което пее в песните си - първите трепети с любовта, с всички емоции, през които преминава човека. Освен това и публиката беше по-различна, толкова сърдечни, толкова емоционални бяха всички от този град, в който Лили Иванова е родена“, каза Вълчев. 

„В броя на списание ЛИК за месец април, който излезе буквално днес и пристигна първо в Кубрат, с помощта на архивите на БТА, снимките, текстовете от бюлетините разказваме за една наистина забележителна кариера“, каза още генералният директор на БТА. Той посочи, че в началото на броя той разказва колко е било трудно кой брой да последва този, посветен на Мартенските музикални дни в Русе, където са свирили най-велики изпълнители от целия свят. „И няма нищо по-естествено априлският брой да бъде броят на месеца, в който е родена Лили Иванова. В началото на нейното поредно турне да посветим броя на музикант, който е сравним като епоха в музиката, като цял един фестивал със стотици велики музиканти“, допълни Кирил Вълчев.

На концерта присъства и цялото ръководство на община Кубрат. Кметът Алкин Неби сподели, че оценяват жеста националното турне на Лили Иванова да тръгне именно от Кубрат. От свое име и от името на жителите на общината той пожела здраве и много успехи на примата на българската музика. 

На музикалното събитие имаше хора не само от Кубрат, но и от съседни градове. „Много харесвам творчеството й, затова съм тук“, каза Роланда от Тутракан. „Изключително сме щастливи, че успяхме да си купим билет за концерта. Гордеем се с нашата съгражданка Лили Иванова. Тя е всепризната певица“, каза кубратчанката Росица Калинова.

След родния си град Кубрат, певицата ще изнесе концерт утре вечер в Разград. Спектакълът е от 20:00 часа в залата на Общинския културен център.

Източник: БТА


Дата: 15.04.2022