Рисунка на дете от плевенска арт школа стана плакат на международен конкурс в Германия

Рисунка на дете от плевенска арт школа стана плакат на международен конкурс в Германия

Творбата на малката художничка е отличена с най-високата награда на творческата надпревара - "Награда за дизайн на плакат", избрана сред 1600 участници от 23 държави. 

Друго дете от школата е получило първа награда на международния форум. Това е шестгодишната Светослава Лишева, наградена за пастелната си рисунка "Веселото куче". 

"С  диплом за благодарност и признание са отличени още 21 деца от школата, чиито творби са селектирани и показани в международната изложба в Дома на културата в град Шведт на Одер, където се провежда конкурсът", допълни Ананиева. 

"Това е изключителна победа и високо международно признание за мен като арт педагог. За трети пореден път рисунка на мой възпитаник е избрана като най-високо оценена творба на конкурса и е отпечатана като плакат, покана и реклама на международното арт събитие", коментира Майя Ананиева. Тя каза още, че като ученичка е спечелила първия си златен медал като участник именно в този конкурс, а по-късно, вече като професионален художник е пътувала до Шведт на Одер, но като член на международното жури.

"Сега моите възпитаници години наред са носители на най-високите отличия, което за мен е една красива творческа градация", подчерта арт педагогът.

БТА припомня, че едно от последните международни отличия на дете от арт школа "Колорит" е на 13-годишната Лилия Янкова, която получи първа награда на 24-тата Международна среща на младежкото изкуство "Евора 2023" в Португалия. 

Източник: БТА


Дата: 29.11.2023