Пролетта идва винаги с рождения ден на Детския радиохор

Пролетта идва винаги с рождения ден на Детския радиохор

На 18 март от 19 часа в зала "България" Детският радиохор ще изнесе традиционния си пролетен концерт, който отбелязва всяка година и рождения ден на състава, основан от диригента Христо Недялков през 1960 г. След период на прекъсване и после на бавно възстановяване на дейността, сега "малките славеи" на БНР са ентусиазирани да покажат всичко, на което са способни.

"Наистина се вълнуваме, след двегодишно отсъствие от активен концертен живот, че ще представим част от това, което успяхме да запазим и да доразвием в този труден за хоровото изкуство период." - сподели в интервю ръководителката на хора Венеция Караманова. Тя обещава заедно с децата да зарадват публиката с пролетна програма и песни, присъствали в тези събития от десетилетия, но и с нови неща, каквато е тенденцията в репертоара вече 10 години. 

Ще бъде спазена и друга традиция - на Детския радиохор да гостуват бивши възпитаници с музикална кариера, този път са поканени и деца - инструменталисти от Националното музикално училище "Любомир Пипков" в София. 

Източник: БНР


Дата: 18.03.2022