Повече от две хиляди участници от страната и чужбина излизат на сцената на седемнадесетото издание на „Малешево пее и танцува“

Повече от две хиляди участници от страната и чужбина излизат на сцената на седемнадесетото издание на „Малешево пее и танцува“

Фестивалът се провежда в три дни – 7-и, 8-и и 9-ти октомври и в него ще участват повече от 200 състави и групи. Участниците са над две хиляди от всички краища на страната, както и от Турция, Черна гора, Сърбия, Република Северна Македония. Очаква се и тази година в него да се включат бесарабски българи от Украйна.

През деня ще се изявяват участниците в конкурсната програма, а вечер ще има концерти с международно участие. На сцената на „Малешево пее и танцува“ ще излязат и ансамбъл „Веселие“, ансамбъл „Тракия“, Снежина, Любо, Румяна Попова, формация „Кипри“, ансамбъл „София – 6“ и Елена Долева.

Тази година в съпътстващата програма ще бъде открита изложба с творби от пленер, който е проведен през летните месеци в арт център "Илинденци". Откриването на изложбата е в първия фестивален ден - 7 октомври, от 16 часа във фоайето на читалището в Микрево, посочи Фиданка Котева. 

Фестивалът традиционно посреща и много публика. В съботния и в неделния ден ще има организиран транспорт, който ще тръгва от селата Илинденци, Струмяни и Микрево до мястото, където са сцените.

Източник: БТА