Поетично-танцовият спектакъл „Curiosas“ ще се играе пред пещерата „Леденика“

Поетично-танцовият спектакъл „Curiosas“ ще се играе пред пещерата „Леденика“

Музика на Пиацола, цигулкови шедьоври, италиански тенори и Михаела Филева могат да се чуят в тридневния фестивал „Музика в пещерата“ във врачанскиа парк „Леденика“ в началото на септември.

Още първата вечер – на 4-ти, от 20:00 ч. ще може да се чуе и види поетично-танцовия спектакъл „Curiosas“ с участието на пианистката Надежда Цанова, Веса Тонова - прима балерина и хореограф, актрисата Йоана Буковска-Давидова и Росен Канев - премиер балетист.

„В Европа такива спектакли, в които се съчетават различни изкуства, са много разпространени и преди около година и половина с Веса Тонова започнахме да обсъждаме идеята да направим нещо такова“, разказа пред Радио София Надежда Цанова.

Спектакълът е представен премиерно онлайн по време на пандемията от музея „Земята и хората“.

„По-късно го играхме и на живо. Избирахме нетрадиционни места, например пред Мадарския конник, пред тракийската гробница в Казанлък и други. Публиката беше очарована. Откритото представяне носи допълнителна атмосфера и емоция“, допълни пианистката.

Цялото заглавие на спектакъла е „Curiosas по време на романтизма (Жените по време на Романтизма)“. А фокусът в него е върху жената като символ на чувственост, дискутира се нейното присъствие през епохите. Подбрани са стихове от Анна Ахматова, Емили Дикинсън и Мара Белчева.

Източник: БНР


Дата: 23.08.2021