Оперната дива Соня Йончева представя “Съкровени гласове“ в зала “България“

Оперната дива Соня Йончева представя “Съкровени гласове“ в зала “България“

В него Соня Йончева представи на българската публика испанския тенор Исмаел Жорди. Това беше вълшебен концерт с арии и дуети от сарсуели, първо, защото самата Соня Йончева е вълшебница на сцената – завладяваща и като музикант, и като артист, и в голямата форма на оперния спектакъл, и в малката форма на камерния концерт.

Тя просто изпълва сцената и цялата зала с хубавия си топъл глас, с интелигентното и майсторско фразиране и с женската си красота и чар. Исмаел Жорди не притежава такъв обемен и мощен глас като италианския тенор Фреди де Томазо например /вторият гостуващ оперен певец в поредицата концерти/, но пък е истински майстор на сарсуелата.

С всяко следващо изпълнение все повече се възхищавахме на фината му чувствителност и страстна чувственост, усет към детайла и умение да изгражда контрастите, а партньорството на пианиста Рубен Фернандес Агуире с Исмаел Жорди и със Соня Йончева направо ми напълни душата! Рубен Фернандес Агуире е от тези пианисти, като Людмил Ангелов, които имат най-фин усет към качеството на звука, които сякаш пеят на пианото.

Като част от публиката благодаря за този концерт и очаквам с нетърпение следващия – на 2-и декември, когато Соня Йончева ще представи албума си “Прераждане“ на сцената на зала “България“ с Фестивалния оркестър “Изкуството на барока“ с диригент Зефира Вълова.

Източник: БНР


Дата: 22.11.2023