"Опера в Летния театър" стартира с "Жените на Пучини" на 11 юни

"Опера в Летния театър" стартира с "Жените на Пучини" на 11 юни

"Откриваме с голям мултимедиен концерт посветен на пучиниевата музика. Защо? Защото тя дава преживявания, тя дава страст и любов на сцената, примесена с много ревност и други, не толкова чужди на човешките страсти емоции, които превъзходно ще бъдат превъплътени през палката на маестро Якопо Сипари ди Пескасероли, който е диригент на фестивалния оркестър "Festival Puccini Torre del Lago" и в компанията на сцената с носителката за 2019 г. Доната Д‘Аннуцио Ломбарди на награда "Пучини", и великолепните български гласове на Илина Михайлова, Ирина Жекова, Йоана Железчева, Валерий Георгиев, Пламен Димитров – солисти на Варненска опера и госта Рейналдо Дроз", сподели Даниела Димова, директор на Театрално-музикален продуцентски център "Варна".

Стартът ще бъде със спектакъла "Жените на Пучини" на 11 юни 2022 г. от 21:00 ч. в Летния театър от традиционния фестивал "Опера в Летния театър", като по думите на Димова, ще има и 4 юнски представления, две от които са международни гастроли, а през юни ще бъде предложен хитовият мюзикъл "Коса". Тя сподели, че очакванията на младите хора са да имат стойностни преживявания и висок професионализъм.

"Не случайно за всеки един спектакъл, който предлагаме ние сме провели кастинг. Не винаги можем да си позволим да поканим световна голяма звезда, защото това е свързано и с едно по-високо финансиране, но винаги в България ние вземаме най-добрите", каза Димова.

По темата се включиха Илина Михайлова и тенорът Рейналдо Дроз. Мечтата на Рейналдо Дроз  да учи с Райна Кабаиванска го довежда в майсторския й клас в НБУ.

"В проекта "Opera D'Amore ", който направихме в София имахме проблем да намерим тенор, който да се престраши и да излезе в тази трудна техническа роля. И всъщност малко преди концерта аз вече бях доста отчаяна, и ми се обадиха, че са намерили храбрия тенор Рейналдо Дроз. И така всъщност "Opera D'Amore " ме запозна с него", сподели Михайлова.

По думите на Дроз, освен, че Илина е певица от много високо ниво е и енергийна бомба, и ако целият състав е без много енергия тя влиза като слънчев лъч и вдига духа на всички.

"Искам да поканя варненската публика на богатия афиш, който имаме и това лято. Дадох си сметка, че във все по-трудни времена ние успяваме да правим все-повече заглавия, за да можем да приобщим и младата публика. Това го правим с мюзикълите и с хубавите джаз концерти, които имаме", каза Михайлова.

"Истината е, че ако правиш нещо с много любов хората го усещат, независимо от каква възраст са. Затова и аз се старая да давам цялата си страст, която имам за да стигне до публиката и тя винаги го усеща", заяви Дроз.

Източник: БНР