Националният фестивал на детската книга ще бъде открит с концерт днес в Сливен

Националният фестивал на детската книга ще бъде открит с концерт днес в Сливен

Това съобщиха от Регионалната библиотека "Сава Доброплодни" в Сливен, която е организатор на културното събитие в партньорство с Министерството на културата, Община - Сливен, Областна администрация - Сливен, Държавна агенция за българите в чужбина, най-големите детски издателства и др. 

През трите фестивални дни ще има 15 премиери на детски книги, литературен маратон с писатели-гости на фестивала в най-големите сливенски училища, представяне на издателства, изложба и награждаване на отличените участници в IV Meждународeн студентски конкурс за илюстрация на тема „Из приказния свят на Константин Константинов”, посветен на 20 години от учредяване на наградата на името на писателя. Предвидени са и майсторски класове по творческо писане и илюстрация. Ще бъдат отчетени резултатите от Националния литературен конкурс „От другата страна на вълшебното огледало” и XII Национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои. Програмата включва още изложба илюстрации на Невена Ангелова, театрални представления, концерти, карнавално шествие и др. 

Двадесет доклада на автори и издатели ще бъдат представени на традиционната кръгла маса с международно участие, която тази година е на тема „Феноменът Национален фестивал на детската книга - уникално креативно пространство за деца и творци.“ 

Източник: БТА