Мария Бакалова изказа подкрепа за Украйна на наградите "Изборът на критиците"

Мария Бакалова изказа подкрепа за Украйна на наградите "Изборът на критиците"

Лентата взе награда за най-добър филм и за най-добър режисьор. Уестърнът е дело на новозеландката Джейн Кемпиън. За най-добър актьор беше награден Уил Смит. В биографичния филм "Методът Уилямс" Смит се превъплъщава в треньор, баща и мениджър на тенис звездите Винъс и Серена Уилямс.

За най-добър актьорски състав бяха избрани участниците във филма на Кенет Брана "Белфаст". Наградите "Изборът на критиците" се присъждат от Асоциацията на кинокритиците, които работят в телевизиите, радиостанциите и интернет изданията в САЩ и Канада.

Акцент и в тази церемония беше Украйна. Българската актриса Мария Бакалова, която миналата година получи наградата на критиците за най-добра поддържаща роля, изрази подкрепата си за Киев.

"Аз съм от България и родният ми град е само на няколкостотин километра от Украйна. И понеже сме се събрали заедно в тази специална вечер, бих искала да признаем смелостта на украинския народ. Надявам се посланието ми да стигне до хората в Украйна - виждаме ви, подкрепяме ви, сърцата ни са с вас", каза Бакалова.

Източник: БНТ


Дата: 14.03.2022