Концертът на Соня Йончева и Пласидо Доминго в София ще бъде предаван на живо в цял свят

Концертът на Соня Йончева и Пласидо Доминго в София ще бъде предаван на живо в цял свят

Концертът на Соня Йончева и Пласидо Доминго, който ще е на 31 август пред храм-паметника „Св. Александър Невски“, ще бъде предаван на живо по цял свят. Билети ще се продават от утре, а във вторник в градската градина пред Народния театър ще бъде открита изложба с фотографии, показващи изявите на Соня Йончева на големите световни сцени през годините.

„Гала в София” е озаглавен концерта на Соня Йончева и Пласидо Доминго в последния ден на август в центъра на столицата. Стрийминг излъчването ще се случи на специално създаден за целта сайт. Поради големия интерес към събитието запис ще бъде достъпен и след концерта, а цената и за двете е 39 лева.

12 камери и 1 дрон ще подсигурят излъчването. Отделно преди дни бяха пуснати и допълнителни билети за тези, които искат да са на площада. Пропуските започват от 60 и стигат до 250 лева.

Точно в 8 часа вечерта на специално изградена сцена пред храм-паметника „Александър Невски“ под открито небе ще излязат Соня Йончева и Пласидо Доминго, а за поканата към световноизвестния тенор разказва Атанас Маев, представител на мениджърския екип на българското сопрано:

„Самата покана идвайки от Соня към него беше много положителна заявка за уважението, партньорството за времето, в което те са имали възможност да бъдат, както  на сцената, но и в самото начало на кариерата на Соня и нейният успех беше самият Пласидо Доминго, тя спечелвайки „Опералия“, така че това е един вид завръщане със своя тогавашен ментор и сегашен партньор на най-емблематичното място в България“.

Йончева и Пласидо Доминго ще изпълнят арии и дуети от прочути опери под съпровода на Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров.

Източник: БНР


Дата: 14.08.2021