"Киномания" започва с "Майка" на Зорница София

"Киномания" започва с "Майка" на Зорница София

"Майка", копродукция с Германия и Хърватия, е вдъхновен от реалната история на една българка - Елена Панайотова, и от нейната борба да превърне травмата си от невъзможността да има свои деца - в триумф на един различен тип "родителство". Снимките на филма започват от живописната Широка лъка и продължават в едно от най-големите гета в света - Кибера, до Найроби. Главната роля е поверена на актрисата Дария Симеонова:

"Истината идва в момента, в който имаш дете. Когато не можеш да го имаш, намираш начин този импулс, родителския, да го превърнеш в нещо друго. Друга тема на филма е децата, които живеят по улицата, сираците, децата в неравностойно положение. Не всички от тях са сираци, но какво правим ние за тях? Какво прави обществото за тях? Как се отнася? Доколко си затваряме очите за това, което виждаме? Доколко си казваме: "Аз нищо не мога да направя"".

Сред хитовите заглавия на "Киномания" тази година са "Семейство Фейбълман" (биографичен филм на Стивън Спилбърг) и "Сянката на Караваджо", за чиято премиера в събота у нас пристига Микеле Плачидо, познат с образа си на Корадо Катани в сериала "Октопод".

"Киномания" продължава до 4 декември.

Източник: БНР


Дата: 17.11.2022