Фестивалът на фолклорната носия “Жеравна 2021” - скок назад във времето

Фестивалът на фолклорната носия “Жеравна 2021” - скок назад във времето

“Ти самият си участник във всичко това, което се случва. Облечен си по същия начин като артистите, правиш това, което правят артистите - танцуваш, пееш. Тук, ти се потапяш в една емоция, една атмосфера, която може да се окачестви само с едно единствено нещо - скок назад във времето.

Няма цивилизация, няма пластмаса, няма телефони, няма слънчеви очила, няма дамски чанти”, казва организаторът на фестивала Христо Димитров, който е известен и като ръководител на Ансамбъл “Българе”.

Всичко модерно е абсолютно забранено и това се отнася до всички. Организаторът на фестивала разказа, че е имало и случай да извеждат спонсор на фестивала извън територията на фестивала.

“Всяка година програмата е различна. Разбира се, има водещи оркестри. През цялото време се редуват най-различни събития - конкурси за народна носия, за надиграване, за най-силен мъж, поетичен конкурс и всички конкурси са със стабилен награден фонд, осигурен от спонсори”, разказва той.

Вечерта има етно фолк джамбуре, където певицата Деси Добрева ще пее. По време на целия фестивал ще има фолклорна музика от цяла България.

Източник: БНР


Дата: 20.08.2021