Десето юбилейно издание на Фестивал и Академия Алегра през юли

Десето юбилейно издание на Фестивал и Академия Алегра през юли

За десета поредна година Фестивал и Академия Алегра вдигат високо летвата за таланта и добрия вкус с амбициозна и богата програма, в която се включват водещи гост звезди от световната сцена на класическата музика. Юбилейното издание на фестивала е истинско предизвикателството не само за големите професионалисти в жанра, за които Алегра е доказана територия за смели експерименти, но и за създателя си, Петър Найденов, който надгражда елегантно ДНК-то на фестивала всяка година.

Разнообразната програма с интересни акценти и необичайни тандеми на сцена ще провокира отново меломаните да запазят в календарите дните, в които столицата ще вибрира на честотата на вечната класика.

Десетгодишният юбилей на Фестивал Алегра, който с гордост застава на световната фестивална сцена на класическата музика, е повод на родната музикална сцена да се представят произведения на класическата музика, които са далеч от клишетата и представят фино необятността ѝ. 

През годините екипът на Алегра превърна участниците във фестивала и академията в една голяма фамилия, която споделя мисията и удоволствието от музиката. Приемствеността е посока, в която Алегра интегрира не само концертната програма, но и модулите в майсторските класове на академията.

В продължение на десет дни публиката ще се наслади на разнообразие от музика, обхващаща целия спектър на класиката – от дует, квартет, октет, до камерен и симфоничен оркестър, и от Хайдн, през Моцарт, Бетовен до Глазунов, Курт Вайл, Корнголд, Пиацола и Майлс Дейвис.

Източник: БНР