Засега няма данни 12-годишният Александър, който е издирван от петък, да е жертва на престъпление

Засега няма данни 12-годишният Александър, който е издирван от петък, да е жертва на престъпление

Разпитани са свидетели от близкия кръг на момчето. Установени са личностните му особености, навиците, начинът, по който е бил обгрижван, медицинското обслужване. Бащата е разпитван два пъти, не е подлаган на детектор на лъжата, каза още прокурор Стоилова. По думите ѝ показанията му в качеството на свидетел не са противоречиви.

Многократно се е случвало за кратки периоди детето да бъде изпускано от поглед, посочи още Стоилова. Заболяването му е свързано с хиперактивност, която трудно бащата е в състояние да контролира. Откривано е и от други хора, и от близките, но това е било за кратко, не се е стигало до намеса на органите на полицията.

Няма данни Александър да се е возил на градския транспорт. Всички камери се проверяват непрекъснато - общинските, от частни домове, които се предоставят от собствениците, увери прокурорът.

Отработват  се всички сигнали, потвърди отново старши комисар Павел Млеканов - директор на Областната дирекция на МВР. Прокурор Стоилова благодари на гражданите за участието им в издирването и за подаваните от  тях сигнали, като ги окуражи да продължат.

12-годишният Александър изчезна в петък следобед по време на разходка с баща си в подножието на местната планина Голо бърдо.  Издирването започна веднага, след като към 17:05 часа същия ден бащата на детето подаде сигнал за изчезването му на телефон 112, но досега без резултат. 

Момчето е високо около 150 см, облечено е със сив суитчър и сини дънки. Държи в себе си розова плюшена играчка.

Източник: БТА


Дата: 14.11.2022