Започва основният ремонт на Дунав мост

Започва основният ремонт на Дунав мост

Основен ремонт на мостовото съоръжение от българска страна не е правен, макар че Дунав мост през юни навърши 70 години. Според шефа на АПИ Йордан Вълчев на обекта ще се работи ежедневно по 10-12 часа през светлата част на денонощието и няма да се налага затваряне на платното за движение:

"Нашите изследвания на трафика показват, че ремонтът няма да доведе до задръстване на трафика в района на Русе повече, отколкото е в момента".

По самото платно за движение първо ще се ремонтира лентата за вход в България, а след това тази за изход и прогнозният срок е това да продължи общо 4 месеца. За Дунав мост предстоят още дейности, поясни Йордан Вълчев:

"Ще се ремонтира пътната част, ще бъде сменена плочата, асфалтовата настилка, ще бъдат реновирани всички метални елементи по моста, които са свързани с пътната част".

Стойността на ремонта е близо 45 милиона лева с ДДС от бюджета на АПИ и ще продължи две години. На сайта на Агенцията ще има специална секция за ремонта на Дунав мост, на която ще се публикува актуална информация за шофьорите.

Източник: БНР