В скандала “Хохегер” изплуват лица, свързани с Николай Младенов и Симеон Дянков?

В скандала “Хохегер” изплуват лица, свързани с Николай Младенов и Симеон Дянков?

СОФИЯ — 14 Mar (PIA) — —

Скнадалът в Австрия с лобиста Петер Хохегер придобива интересна развръзка. Според електронното издание Афера.бг, което се позовава на свои “брилятно осведомени източници”, в скандала изплуват имената на хора, свързани с външния министър Николай Младенов и финансовия Симеон Дянков.

Според източниците на Афера.бг, със стопроцентова сигурност зад скандала с дискредитидирането на Моника Янова не стои Георги Първанов. Още повече, че в Австрия вече тече официално разследване на прокуратура и следствие от седмици. В България аферата пробива медийно, благодарение по-скоро на много високопоставени фигури от ГЕРБ, а Цветан Цветанов моментално с охота разигра топката по разкаляния терен.

Освен Моника Янова, покрай аферата „Хохегер” сериозни суми са разигравали и хора на Симеон Сакскобурготски покрай Шимон Шевес, с когото са сключени лобистки договори за над 2 милиона долара. Шефес, впрочем е близък до сегашния външен министър Николай Младенов, – пише Афера.бг.

Истинската изненада обаче е лицето Ивайло Георгиев, който от 2007 до 2009 година е кадър на „Хохегер” у нас. Георгиев по това време е свързан и работи за Сергей Станишев. Сега пък същият Ивайло Георгиев е доверен съветник на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков. Ивайло Георгиев за малко беше и шеф на зала „Армееец”, но набързо беше разкаран от там. В момента Ивайло Георгиев е в борда на НДК.

Един от най-интересните моменти в скандала „Хохегер” е набъркването на вътрешния министър на Австрия, който също е получавал по тази линия пари. Какво е трябвало да „лобира” е вече прелюбопитно, – коментира електронното издание.

11:39  14/03/2012