Цветомир Петров оглави СОС

Цветомир Петров оглави СОС

Съгласно постигната договорка, той ще заема поста до юли

"Ще позволим и на администрацията на кмета да започне да изпълнява пълноценно задачите си. Благодаря за избора! Ще работя неуморно, за да го превърна в доверие", каза Петров.

Общинският съветник от БСП и бивш кандидат за кмет Ваня Григорова не е участвала в днешния избор на председател на съвета. 

Вили Лилков посочи:

"Постигнахме споразумение за един по-широк консенсус. Направихме всички крачка напред за разрешаване на кризата в Столичен общински съвет"

Карлос Контрера обясни ,че това е просто административно преодоляване на една пречка и нищо повече.

"Сглобки няма, няма да говорим за цени", допълни Контрера.

Иван Таков, лидер на социалистите в София и председател на групата на общинските съветници на БСП за България, също е категоричен, че няма сглобки и коалиции.

"Имаме решение от вчера на колективния орган на Градския съвет да намерим решение при наличието на широк консенсус. Към момента чухме заявление от всички групи, без ИТН, че са склонни да се търси временно решение до юли месец. Градът е в аварийно състояние.

Това решение не е лесно, но ние имаме отговорност и към града.

Не съм чул какво е казала госпожа Нинова, имаме решение на Градския съвет и на групата“.

Това не е политическа подкрепа, категоричен е Прошко Прошков от ГЕРБ-СДС.

"Имаше огромен проблем най-голямата група в Общинския съвет да намери подкрепа и мнозинство. Политическа подкрепа за себе си те все още не са намерили.

Формула за каквото и да е мнозинство – сглобка, сватба,  заварка, не е налице. Доказателство за това е 3-месечният болезнен процес, в който ние не участвахме, тъй като ролята ни на опозиция е отредена от изборите“.

Притеснението на ГЕРБ-СДС е София да не бъде хвърлена в хаос.

„Всички политически групи, с изключение на ИТН, декларираха, че е време да бъде намерен компромисен вариант, който да бъде тестов до началото на следващия политически сезон, който е през есента.

Град София ни е твърде мил, за да го оставим в безвремие“. 

Кой е Цветомир Петров?

Петров е роден на 5-и юни 1990 година в София. През 2009 година завършва Професионалната гимназия по телекомуникации. Висшето си образование завършва в УНСС, където придобива бакалавърска степен по "Публична администрация", а по-късно става и магистър по "Управление и администрация". Владее много добре английски език, съобщиха от Столичната община.

През 2009 година е Ръководител екип Credit Control в CableTel, където ръководи екипа при подготовка, организиране и събиране на вземания при просрочени задължения. В периода 2010-2011 г. заема длъжността „мениджър екип“ в С.Г. Груп ООД. От 2011 до 2013 година е маркетинг консултант на "Кенвело България" ЕООД. От 2013 до 2015 година е регионален представител за град София, ISDR (Independent Sitetalk Deals Representative), ISCR (Independent Sitetalkcashback Representative) на The Opportunity Network Ltd., където подготвя, организира, развива и ръководи цялостната търговска политика на компанията. Осигурява доброто функциониране на системата за изпълнение на поръчките, като при необходимост осигурява обучение, подкрепа и мотивация, както и спазването на административните услуги. Изготвя план за пътуванията из района, като внимава най-важните обекти да получат нужните покрития и да реализира нови възможности за бизнес.

За периода 2015 – 2018 г. е експерт в областната администрация на София област, където организира и ръководи работата на деловодството, пълното материално технически обезпечаване на администрацията и провеждане на процедури по ЗОП. От 2018-а до 2021 година е главен експерт в Министерството на околната среда и водите, като дейността му е насочена към изготвяне на всички видове актове и одобряваните с тях документации, свързани с подготовка, стартиране и провеждане на процедури за възлагане на обществени поръчки по реда на Закона за обществените поръчки (ЗОП); участие в комисии за разглеждане, оценка и класиране на постъпили оферти по обществени поръчки; извършване на всички действия предвидени в ЗОП след приключване на договора; окомплектоване, архивиране и опис на досиета на поръчките.

От есента на 2022 година става част от ПП "Продължаваме промяната“. През октомври 2023 година е избран за общински съветник в Столичния общински съвет от МК "ПП-ДБ-Спаси София“. 

Източник: БНР