Цветанов за Президентът:Не искам да коментирам Гоце

Цветанов за Президентът:Не искам да коментирам Гоце

СОФИЯ (PIA) — —

За пореден път министърът на вътрешните работи и председател на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов използва обидни квалификации по адрес на българският президент.

Поводът за демонстрацията на липса на възпитание, бе коментарът на президентът Георги Първанов в понеделник в Криводол на предизборния слоган на ГЕРБ “Градим България”.

“Моля ви не ме карайте да коментирам Гоце по начин, по който не смятам, че трябва да го правя. Това е част от историята на България с 10-годишното присъствие в президентската институция на агента на Държавна сигурност”, – каза Цветанов, който преди 1989 година е работил в 7-ми отдел на същата Държавна сигурност.

„От това, което се предлага днес на избирателите, нека концентрираме вниманието към политиките и посланията от всички кандидат-президентски двойки. Защото за мен това е важно, какво ще изберем за бъдещето на България, а не това, което имахме днес със сегашния президент”, – каза в типичния си трудноразбираем стил Цветанов.

“Това, което ще направи като изпълване със съдържание на президентската институция, ще го видите в мандата на президентската двойка от партия ГЕРБ, защото искаме да имаме спазване на Конституцията и уважение на българския парламент, все пак сме парламентарна държава”, – продължи с неясните си мисли Цветанов.

По думите му функциите на президента трябва да бъдат за консолидиране и консенсус във всички политики от “национално геостратегическо значение”.

15:27 30/08/2011