Трима са задържани за притежание на наркотици, един за кражба при полицейска акция тази сутрин в Горна Оряховица

Трима са задържани за притежание на наркотици, един за кражба при полицейска акция тази сутрин в Горна Оряховица

 Установени са и две лица за общодържавно издирване в хода на Специализирана полицейска акция за противодействие на конвенционалната престъпност, която се провежда във Великотърновска област, съобщи пред журналисти гл. инсп. Мариян Лонгинов, началник на полицейското управление в Горна Оряховица.

В хода на операцията се проверяват и сигнали за търговия с вот, засега са постъпили 5 сигнала, които след проверка от прокуратурата са се оказали неоснователни. Полицейската операция продължава. Очаква се днес да бъдат финализирани резултатите по преписки за няколко повредени автомобила, както и за кражби на електрически мотори и мобилни телефони. Пет контролно-пропускателни пункта са разкрити на входовете и изходите на Горна Оряховица. Там се проверяват водачите на всички автомобили за употреба на алкохол и наркотични вещества. До момента е установен един водач, управлявал автомобил с 1,14 промила алкохол.

Мащабната полицейска операция продължава на територията на цялата област. Обобщение на резултатите се очаква по-късно днес.

Източник: БТА


Дата: 29.09.2022