Триград остава блокиран, туристите вървят пеша

Триград остава блокиран, туристите вървят пеша

На кадрите, изпратени от зрители се вижда - как те спират колите си на около 2 км от Триград - преди пострадалия от наводненията участък, и ходят пеша около километър с багажа си до другата страна на затворения участък, където ги чакат местни жители. Сред пътуващите е имало и бременни жени, и малки деца. Получило се е и задръстване от образувалата се колона от спрели автомобили.

Порои в края на 2021 година блокираха населеното място, което остана без автомобилен достъп заради пропадането на пътя.

Въпреки бедствието туристи отново са избрали да посрещнат новогодишните празници в Триград, но престоят им се е превърнал в неприятно приключение, разказа Караиванова. По думите ѝ туристите не могат да бъдат посрещани нормално и адекватно, затова се обмисля преустановяването на приема на гости, за да не се поставя престоят им на изпитание.

Въпреки неотложната нужда от ремонт, дейности все още не са започнали, сигнализира Караиванова. По думите ѝ от Община Девин са отпуснали средства само за рисковия участък, който е забранен за преминаване, и ремонтът се очаква да започне следващата седмица.

Жителите на Триград очакват започването на по етапните дейности и в другите участъци. Те са получили уверение от правителството, че ще бъде извършена цялостна рехабилитация на целия 20-километров участък.

Източник: БНТ