ТРАГЕДИЯ: Жена почина след като бе изхвърлена от жилище с четирите си деца

ТРАГЕДИЯ: Жена почина след като бе изхвърлена от жилище с четирите си деца

ВАРНА (PIA) — —

Шестчленно семейство от Варна остана без дом навръх Великден в неделя вечерта. Хората бяха изхвърлени на улицата заради неплатени 34 лева от наем на жилище. Мъж, жена и четирите им деца били принудени от хазяина си да освободят апартамента в бл.109 във варненския жк “Младост”.

Часове след като семейството останало без покрив, майката издъхнала от стрес и притеснение в ръцете на домоуправителя на блока, който работи като полицай. Жената рухнала около 21 часа на 24 април. Човекът веднага се обадил да потърси съдействие от колегите си в полицията, но оттам отговорили, че няма как да помогнат. Оказало се, че по време на почивните и празничните дни няма кой да се отзове на сигнала и да се погрижи за тялото. В крайна сметка трупът на починалата жена бил прибран за съхранение в мазето от съседите.

По време на трагедията децата и бащата стоели безпомощно на площадката във входа, в който доскоро били наематели. Съседка се отзовала и им занесла храна в деня, в който християните отбелязват един от най-светлите празници. Едва във вторник опечалените успели да изнесат багажа си от квартирата, а съседите им нямат представа къде се е приютило осиротялото семейство.

21:29  26/04/2011