Стават ясни подробности по разследването за строежа на АМ "Хемус"

Стават ясни подробности по разследването за строежа на АМ "Хемус"

Резултатите от проверката на строителството на АМ "Хемус" се очаква да станат ясни днес. 

Вътрешният министър Бойко Рашков и ръководители на структури от МВР, участвали в акцията, която се проведе на територията на три областни града, ще дадат още информация по случая.

До момента е известно, че са арестувани 10 души, сред които управители и служители на строителна фирма от Благоевград. Една от тях е "Водно строителство". Предстоят още проверки в дружества, ангажирани със строежа на автомагистралата.

По думите на вътрешния министър, фирмите са преки участници в схеми за незаконен строеж на "Хемус". Рашков заяви, че "строител под прикритие" изгражда магистралата, а от полицията не могат да установят кой е той.

Към фирмите са превеждани авансово милиони за изграждането на лотове, за които дори няма издадени строителни разрешителни, обясни Рашков.

В позиция до медиите от Браншовата камара "Пътища" осъдиха действията на органите на реда и определиха акцията като целенасочена към целия сектор. Те обявиха, че се противопоставят на опитите да бъдат репресирани участниците в протестите.

Източник: БНТ