Слави Трифонов: “Има такъв народ” няма нито да участва, нито да подкрепя кабинет на ГЕРБ с първи мандат

Слави Трифонов: “Има такъв народ” няма нито да участва, нито да подкрепя кабинет на ГЕРБ с първи мандат
"Миналата седмица обещах “Има такъв народ” да постъпи отговорно и да подкрепи експертен кабинет, защото пред България има съвсем реални проблеми, които трябва да бъдат разрешени. Повтарям - експертен кабинет, без партийни лидери", припомня Трифонов.
 
Той информира, че никой не е провел разговор "по същество" с неговата партия. "Никой. Не беше проведен нито един разговор. Нито един. Нито за състава на кабинета. Нито за структурата. Нито за експертизата на хората в него. Нищо. Нищичко. Това означава само едно. Че готвеният кабинет с първия мандат не е експертен. Какъв е, аз не знам. Но не е експертен. Ние не сме обещавали и няма да дадем подкрепа по принцип. Затова “Има такъв народ” няма нито да участва, нито да подкрепя кабинет на ГЕРБ с първи мандат", коментира Трифонов.
 
"Продължавам да смятам, че страната се нуждае от редовно правителство и продължавам да смятам, че то трябва да е от експерти и да има широка подкрепа. Остават още два мандата. Дано там партиите загърбят своите тяснопартийни интереси и да надделее интересът на България", заявява още той.
 
Днес следобед, в 15:00 ч., номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел трябва да отиде в президентството, за да върне първия проучвателен мандат. 

Източник: БТА

Дата: 22.05.2023