Скандален разговор на Бойко Борисов с Ваньо Танов (+ аудио)

Скандален разговор на Бойко Борисов с Ваньо Танов (+ аудио)
СОФИЯ (PIA) — —

Стенограма от разговора на министър-председателят Бойко Борисов и шефа на Агенция “Митници” Ваньо Танов. Бизнесменът Михаил Михов, който премиерът нарича Мишо – Бирата.

Бойко Борисов: Ало, здрасти. Абе тоя Мишо Бирата ми се обади сега пак.

Ваньо Танов: Да?

Бойко Борисов: В неговата фабрика влезнали митничари ли са, полицаи ли са, събират телефони, правят там некаква акция.

Ваньо Танов: Значи, когато беше разговорът при вас, и нали вие казахте да се срещна с него и да се разбера. Аз го извиках при мене и почнахме да разговаряме. Обади се г-н Дянков и каза: “Аз карам влака, да дойде при мене”.

Бойко Борисов: Да.

Ваньо Танов: И аз го изпратих и повече… Сега в момента ми се обадиха, че някакъв гражданин звъни, че туй работи, Бирената. И има и дежурен телефон, че са изпратили мобилната група да види какво правят през нощта вътре в завода. В смисъл, казва, че работи заводът при отнет лиценз. Аз му звъннах по мобила и му казах: “Тази бира, която е налична, бутилирай я, докато оправим нещата” … го извика и аз не знам те какво са се разбирали.

Бойко Борисов: Аз го видях Дянков и го пратих при него да се разберат.

Ваньо Танов: Аз звънях на министъра и му казвам: “Г-н министър, имахме уговорка с премиера по този въпрос. Вие го извикахте, кажете ми какво сте се разбрали последно. Той ми вика: “Нищо не съм се разбирал с него. Казах му да си извади тази бира, която е останала там и това е”. И аз сега не знам какво да им кажа. По принцип звъннах и няма да… щото аз заминавам утре за Македония, тъй като има три дена среща на Световната. И им казах: “Хората са писали, няма да го завеждат и искам да ми го докладват на мене”. За да мога да разговарям с вас и да видим какво да…

Бойко Борисов: Хайде прибирай ги оттам, нали поехме ангажимент да не…

Ваньо Танов: Да де, обаче работим в различни посоки. Аз правя едно, а министърът…

Бойко Борисов: Не бе. Аз го виках и му казах и точно това съм му казал. Затова, кой е пратил групата там?

Ваньо Танов: Ами то е станало по обаждане…

Бойко Борисов: Добре, обади се. Обади се, извади ги оттам и като се видиме, ще го говориме…

Ваньо Танов: … защото, ако ги заведа, той няма лиценз…

Бойко Борисов: Да. И това да се направи в момента.

Ваньо Танов: Аз това казах. Материалите да бъдат на моето бюро и няма да се прави нищо, докато не се върна да взема решение по въпроса.

Бойко Борисов: Добре. Ако трябва, обади му се ей-сега и му кажи какво сме се разбрали, защото там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам.

Ваньо Танов: Разбрано. Сега ще звънна на министъра и ще му кажа…

Бойко Борисов: Кажи му на министъра. Значи звънни му на министъра, кажи му какво съм казал и същото и на Мишо му се обади и му го кажи.

11:17 14/01/2011