Шефът на “Напоителни системи” Харизанов с доста “активен” живот в Интернет

Шефът на “Напоителни системи” Харизанов с доста “активен” живот в Интернет

СОФИЯ — 8 Feb (PIA) — —

Станалият в последните дни известен шеф на “Напоителни системи” ЕАД Георги Харизанов се оказа с доста “активен” живот в Интернет.

“Харизмата” на Георги Харизанов изгря ден след като се случи трагедията в харманлийското село Бисер, която взе девет жертви. Никому неизвестният до този момент 33-годишен мъж се качи на амбразурата да обяснява как били виновни арендаторите на язовирите, как подкопавали умишлено диги на реки и какви ли още не глупости, само и само да създават проблеми на правителството и да му стоварват само проблеми.

Пред bTV Харизанов прехвърли вината за проблемите към “местната власт”, въпреки че заяви категорично, че общините не разполага със специалисти и финансови възможности, с които да поддържа такива съоръжения. Шефът на “Напоителни системи” обясни също, че не знае точния брой на потенциално опасните язовири, тъй като „непрекъснато текат описания”.

Още тази сутрин МО в БСП изрази несъгласие с изявленията на шефа на “Напоителни системи” Георги Харизанов, че са подкопани дигите на река Марица в Свиленград, – научи PRESSCLUB Information Agency (PIA) от свои източници.

Според експерти от ведомството, не може да се каже такова категорично становище без да има експертиза. Освен това, Георги Харизанов е четвърти подред шеф на “Напоителни системи” в рамките на 1 година. Според експерти чиста манипулация е твърдението на Харизанов. Вчера шефът на Напоителни системи Георги Харизанов в МС разказа за редица нарушения от страна на концесионерите на язовири, както и от потребители. Най-скорошният случай е при огледа на дигата на река Марица край Свиленград, която била повредена, защото хората с маркучи точели вода от реката за поливане.

Елементарна проверка направена от наш репортер в Google показа интересни резултати. Първо се появи появи профил на Харизанов в известен сайт за запознанства. Въздържаме се да публикуваме описанието, което самият Харизанов е написал за себе си. От профила на Харизанов научаваме, че си е купил мотоциклет Сузуки К8, който след проверка излиза, че се продава на цена около 8 хиляди британски паунда (над 18 хиляди лева) – достатъчно висока сума за един държавен служител.

От електронното издание “Отворен Парламент” научаваме, че те са отправили официално запитване към МЗХ, защото се оказва, че г-н Харизанов е и съветник на министър Мирослав Найденов, за предоставяне на биографични данни.

“След множество разговори с пресцентъра на Министерство на земеделието и храните стана ясно, че във ведомството нямат биографична справка за министерския съветник и шеф на борда на директорите на държавното дружество и чакат той да им я изпрати.

Няколко часа по-късно Харизанов изпрати автобиография, която не даде повече информация за неговата квалификация и професионален опит.

Според документа, изпратен на бланка на МЗХ, Георги Харизанов е завършил “Датски колеж” (точното име на висшето училище е Колеж по мениджмънт, търговия и маркетинг– София) през 1997 година – специалността и образователната степен не се посочат, поради това не става ясно дали обучението му има връзка с настоящите му занимания. Въпреки поисканото от нас уточнение от пресцентъра – такова не ни беше изпратено.

Преди да се сдобие с държавната си служба е бил в сферата на “частния бизнес”. Какво точно е работил също не става ясно от предоставената справката.

От юни 2011 година е назначен за съветник на министър Мирослав Найденов по “хидромелиоративните въпроси”. Четири месеца по-късно е избран за председател на Борда на директорите на “Напоителни системи” ЕАД.”, – съобщава “Отворен Парламент”

Биографични данни на Георги Харизанов (според официална информация на МЗХ)

Завършил Датски колеж през 1997 г.
Владее руски и английски език
Работил е в частния сектор
От юни 2011 г. е назначен за Съветник на министъра по хидромелиоративните въпроси
През октомври 2011 г. е избран за председател на Борда на директорите на „Напоителни системи” ЕАД.

Георги Харизанов се оказа и “блогър”  със собствен блог, от април 2008 г. до март 2011 са публикувани 77 материала.

Интересно е написаното от него по време на скандала с бившата шефка на ДФЗ Калина Илиева:

„Калинка-Малинка не е лично назначение на Бойко Борисов, а е лично назначение на шефа на ОЛАФ за България – Арно Хайнен, чиято любовница е, и чието дете роди!

Калинка – Малинка не е гадже с никакво таксиметрово шофьорче, а е изключително нагла и надменна пача, живееща и управляваща с мисълта че над нея е само небето.”

„Всичко това заради болно амбициозна корумпирана некадърна крадлива навъсена и изключително проста забременена пача, чието единствено постижение е да помачка чаршафите с поредния “богоизбран” чиновник, който са ни изпратили от Брюксел за да ни дава тон в живота.

Ударете камбаната, журналя, нека и в Меката на чиновничеството и бюрокрацията – Брюксел, да видят какви хора са ни изпратили, какви тапири се назначават под тяхно давление, и как парите на българския и европейски данъкоплатец стоят блокирани и неизползвани заради болните амбиции на една куха лейка.”

Днес следобяд, председателят на МО в БСП и член на ИБ на НС на партията Явор Гечев публикува на стената си във Facebook:

“Не, наистина не е нормално! Георги Харизанов, видния шеф на Напоителни системи! След няколкодневния тур по телевизиите, може би ще има сериозен успех с девойките в този сайт. Няма ли кой да му каже на този, не много интелигентен началник, че е простащина, когато си публична личност да присъстваш в този тип сайтове е наглост! Успоредно с демонстрирания морал, след нещастието на бедстващите хора от с. Бисер е вулгарно да се хвалиш с новия си свръх хубав и мощен мотор, надали купен с шефската му заплата в Напоителни системи. Господин Министър Председател, господин Министър Найденов. Веднъж Ви изнесохме урок за кадрите в министерство на земеделието и храните, но май не сте много схватливи и може би имате нужда от повторение. Моля Ви, отговорни господа: Или се стегнете или си стягайте багажа!”

Въпреки активното си присъствие в интернет, председателят на съвета на директорите на “Напоителни системи” не се е погрижил за актуалността на сайта на дружеството. Вчера сутринта раздел „ Новини” съдържаше информация от 2010 г. Единствената “актуална” информация на сайта са два видео материала с медийните изяви на Харизанов пред bTV и TV7.

19:22  08/02/2012