Само PRESSCLUB Information Agency (PIA): Медицинско доказва побоя над бащата на Ралица

Само PRESSCLUB Information Agency (PIA): Медицинско доказва побоя над бащата на Ралица

СОФИЯ (PIA) — —

PRESSCLUB Information Agency (PIA) публикува Съдебномедицинското удостоверение, което доказва, че на Петър Начков е бил нанес побой при ареста му днес от спецполицаи.

Петър Начков, заедно със своята съпруга Малина, бяха арестувани днес на бул. Рожен в столицата. Те са родители на Ралица Начкова, която е основателка на групата във Facebook “Аз НЯМА да гласувам за Бойко Борисов и ГЕРБ!”.

“СЪДЕБНОМЕДИЦИНСКИ КАБИНЕТ
София, ул. “Здраве” №2, ет.2, тел. 9230-749; 9230-412

СЪДЕБНОМЕДИЦИНСКО УДОСТОВЕРЕНИЕ
№ 19.01/2012г.

Подписаният д-р Атанас Николаев Христов – специалист по съдебна медицина (гл.асистент в Катедрата по съдебна медицина и деонтология при Медицински университет – София), днес 21.01.2012 г. в 16.20 ч. По негово желание прегледах: ПЕТЪР ГЕОРГИЕВ НАЧКОВ, 56 г„ лк № 626430064, с. Мировяне ул. Чавдар войвода 30

ПРЕДВАРИТЕЛНИ СВЕДЕНИЯ: На 21.01.2012 г. около 10.00 ч. Му бил нанесен побой от група униформени полицаи с качулки на главите. Нанасяли му удари с ритници. Поставили му белезници. Оплаква се от болки в главата и дясното рамо.

ОБЕКТИВНО: На горния клепач на дясното око има червеникаво кръвонасядане с диаметър 0,8 см. В областта на капачката на дясното коляно има две червеникави кръвонасядания с диаметри 1,5 и 1 см. Непосредствено под капачката на дясното коляно има охлузване с диаметър 1 см и червеникав цвят. Непосредствено под капачката на лявото коляно има повърхностно червеникаво охлузване с диаметър 2 см. По вътрешната повърхност на лявата гривнена става има линейно бледо червеникаво кръвонасядане с напречно разположение спрямо ръката и размери 3/0,3 см. По гърба на лявата гривнена става има две червеникави линейни кръвонасядания разположени успоредно едно на друго с дължини по около 3 см всяко, с разстояние между двете около 0,5 см.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ:

При прегледа на Петър Начков се установи: кръвонасядане на горния клепач на дясното око; кръвонасядания в областта на двете гривнени стави; кръвонасядания на десния крак; охлузвания на двата крака.

Тези увреждания са в резултат от действието на твърди тъпи предмети и могат да се получат по време и начин, както съобщава пострадалият.

Причинили са му БОЛКА И СТРАДАНИЕ.

ПРЕГЛЕДАЛ: д-р Атанас Николаев Христов”

19:22  21/01/2012