С тържествена света литургия започнаха честванията в Карлово, посветени на 185 години от рождението на Васил Левски

С тържествена света литургия започнаха честванията в Карлово, посветени на 185 години от рождението на Васил Левски

На молебена присъстваха кметът на Карлово Емил Кабаиванов, заместник-министърът на образованието и науката Мария Гайдаровa, заместник-областният управител на Пловдив Лъчезар Бакърджиев, бригаден генерал Деян Дешков, командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, представители на местната и държавната власт, общественици, граждани.

След заупокойна молитва бяха поднесени цветя на гроба на майката на Васил Левски - Гина Кунчева. 

На площад "Васил Левски" ще бъдат посрещнати участниците в националния туристически поход "По стъпките на Апостола". В Националния музей "Васил Левски" е връчването на наградите на фондацията "Васил Левски" и комитета "Васил Левски" в Карлово.

Програмата продължава в 20:20 часа, когато от музея ще бъде изнесено знамето на Карловския революционен комитет. Шествието ще премине през площад "20 юли" и ул. "Александър Стамболийски". Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия. Държавният глава ще произнесе слово и ще отдаде почит пред паметника на Апостола на свободата. Тържествата ще приключат с проверка-заря.

Източник: БТА


Дата: 18.07.2022