Румен Петков: Симеон Дянков е гнусен лъжец и затова ще го осъдя, независимо от признанието

Румен Петков: Симеон Дянков е гнусен лъжец и затова ще го осъдя, независимо от признанието

София (Пресклуб)


Финансовият министър е очевидно един неграмотен човек, който няма никаква представа пред какво изпитание е България, имам предвид влизането ни в Шенгенското пространство, заяви Румен Петков.

Независимо от "признанието на финансовия министър Симеон Дянков за необходимостта от закупуване на хеликоптери, като част от стратегията за изпълнение на Шенгенските споразумения и стандарти, Румен Петков заяви категорично пред агенция КРОСС, че ще заведе дело срещу финансист № 1 за клевета.

Ето какво каза той по повод „признанието” на финансовия министър на парламентарния контрол: „Искам отново да подчертая, че г-н Симеон Дянков е гнусен лъжец и затова ще го съдя, признанието му не ме интересува. Аз хеликоптери първо не съм купувал, а това, че те са необходими за държавата ни, е вън от всякакво съмнение. Финансовият министър е очевидно един неграмотен човек, който няма никаква представа пред какво изпитание е България, имам предвид влизането ни в Шенгенското пространство. Това все пак е негов и на премиера проблем. Аз обявих вече, че ще го съдя и наистина ще го осъдя. Умствената нищета на този човек не е мой проблем”.

По-рано днес Румен Петков направи друг неочаквах ход, като обяви, че връща депутатската си заплата за август и призова всички народни представители да направят същото. “Председателят на НС обяви, че то ще работи без прекъсване, което се оказа лъжа. Депутатите бяха на почивка и 100 минути работа за заплатени, грубо казано, с 2 хиляди лева заплата”, – обоснова решението си той.

15:10 04/09/2009

Дата: 15.06.2021