Рашков: В някои населени места се оказва безпрецедентен натиск върху избиратели

Рашков: В някои населени места се оказва безпрецедентен натиск върху избиратели

Идентифицирали сме множество лица, които започват да правят организация за купуване на гласове. Това заяви на брифинг след заседанието на МС вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

В МВР са обсъждали в рамките на Щаба и извън него с Областните дирекции на МВР различни аспекти и проблеми, свързани със законосъобразното, честно и прозрачно провеждане на изборите.

Областният управител на Смолян го е информирал, че в неговата област в някои населени места се оказва безпрецедентен натиск върху обикновения български гражданин по всякакви линии.

МВР има възлова роля за осигуряване на честните избори и като най-сложна задача да се възпрепятства купуването на гласове.

По думите му явлението е съществено. Спрямо отделни лица, срещу които се събере информация и данни, ще се предприемат необходимите законови действия.

Основен въпрос на заседанието на Министерски съвет е бил машините за гласуване, информира служебният вицепремиер.

Вицепремиерът заяви, че тези дни ще се реализират доста технически въпроси. Машините ще бъдат товарени от Холандия и превозени до страната в края на тази седмица. Ще бъдат съхранявани там, където са машините, послужили за вота на 4 април.

Обсъжда се възможностите за по-лесно транспортиране до нашата страна.

По материали на БНТ


Дата: 23.06.2021