Протестът на превозвачите: Камиони и автобуси затрудняват движението по АМ "Струма" и "Дунав мост"

Протестът на превозвачите: Камиони и автобуси затрудняват движението по АМ "Струма" и "Дунав мост"

Тежкотоварни камиони и автобуси излязоха на протестно шествие на магистрала "Струма" и главен път Е 79. Двата лъча с протестиращи се сляха на кръговите кръстовища на пътен възел "Благоевград юг" на магистралата.

Камионите и автобусите правят обиколки в двете кръгови кръстовища, което затруднява движението и по магистралата и по главен път Е 79.

Протестиращите заявиха, че са готови на диалог, но не и на компромиси с управляващите. Те настояват да няма увеличение на ТОЛ таксите, както и да се редуцира акцизът на горивото, да отпадне биодобавката за горивата.

РУСЕ

Протестното автошествие на русенските превозвачи започна с кратка блокада на Дунав мост , след което камионите се отправиха с 20 километра в час през града към изхода за София. Шофьорите не се отказват от исканията си за намаляване на акциза и са против високите цени на горивата и готвеното трикратно увеличение на ТОЛ таксите.

Протестите в русе ще продължат и през следващите три дни.

"Една голяма част от средствата, които идват в транспорта, идват след 3,4 или 5 месеца. Нещата са крайни в момента. Просто изнемогваме. Грях им на душата, ако не си дават сметка управляващите какви суми влизат в тази държава от тоя транспорт. А тези тол такси са като яйцето и кокошката. Трябва да бъдат справедливи, да се намери начин. Който мачка пътищата, да плаща. Който не го прави, да плаща по-малко, или нищо да не плаща.“, заяви за БНТ Михаил Ханджиев от Сдружението на международните превозвачи.

ВАРНА

Превозвачи от Варна се включиха в Националния протест. Протестиращите блокираха някои от входно-изходни точки на града. Тежки машини имаше паркирани и на Аспаруховия мост. Движението в посока Варна беше затруднено. Образуваха се големи колони от автомобили. Протестните действия във Варна са обявени до 22 часа.


Източник: БНТ