Продължават да разчистват пострадалите от наводнението села в региона на Карлово

Продължават да разчистват пострадалите от наводнението села в региона на Карлово

Осигурени са питейна вода и храна за всички нуждаещи се, електричеството се възстановява поетапно в населените места, съобщи пред журналисти след заседание на Кризисния щаб в село Каравелово кметът на община Карлово Емил Кабаиванов.

За днес разполагаме с 10 самосвала, 6 верижни багера в Каравелово и Богдан, а в село Слатина ще има 4 самосвала и 4 багера, коментира Кабаиванов. Над 10 частни фирми са се включили с техника. Ще имаме нужда от техника и хора поне през следващите два месеца, пораженията са големи и трябва двор по двор и улица по улица да се чистят, допълни той.
 
Допълнително 13 самосвала, 40 служители на тол управлението и 20 работници от "Автомагистрали" се включват в акцията по почистването на селата Богдан, Каравелово и Слатина, каза заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов. 

Военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада и от Авиобазите в Граф Игнатиево и Крумово са разпределени в Каравелово и Слатина по 20 души и 40 в Богдан.

В момента най-важното е да коригираме коритото на реката, защото няма такова, коментира кметът на най-засегнатото село Богдан - Христо Иванов. По думите му няма бедстващи хора. Има нужда от вода, хляб и консерви.

Вчера успяхме от много къщи да изведем тинята на пътя и хората са по-спокойни, каза Славка Червенкова, кмет на село Каравелово. Предстои да се започне изпомпване с пожарната на водите от мазетата. 

Източник: БТА