Продължава овладяването на последиците от наводненията в Карлово

Продължава овладяването на последиците от наводненията в Карлово

След дъждовете снощи водата отново е излязла от дерето "Меден дол" и наводнила ниската част на Карлово. В момента голям воден поток залива училището и се стича надолу по улиците и наводнява къщите. Тази сутрин пристигна военна техника за прокопаване на дерето, за да се отекат водите, разказа председателят на общинския съвет Доньо Тодоров. 

Усилията на аварийните екипи и доброволците при отводняването на гимназията по железопътен транспорт бяха унищожени, след като водата отново влезе в двора и сградата на училището, разказа директорът Стефан Филчев. По негови данни щетите до момента в гимназията са за над 700 хиляди лева. 

Отново всичко е залято, това е една огромна водна маса, която минава през училището и пълни частните домове в близост. Абсолютно безсилни сме да се справим, докато не се спре притока на големите количества вода, заяви  Филчев. По предварителна оценка нанесените щети на училището са за около 700 хиляди лева. Ръководството на гимназията се опасява, че заради наводнението началото на учебната година на 15-ти септември е под въпрос. 

Източник: БНР


Дата: 24.08.2022