Продължава отстраняването на щетите от проливните дъждове в различни райони

Продължава отстраняването на щетите от проливните дъждове в различни райони

В сила остава обявеното бедствено положение в отделни общини в областите Благоевград, Смолян и Пловдив.

В Смолянска област все още има селища без достъп до тях, три са без ток.

Зам. областният управител Андрей Кадишев обобщи:

„В Могилица вчера се е активизирало едно свлачище…Иначе обстановката е нормална. Продължават действия по отстраняване на проблемите. Продължаваме с огледите, за да отнесем съответните случаи към властите за оказване на съдействие“.

Заради огромните щети нанеси по пътната инфраструктура са въведени ограничения за движението по републиканската пътна мрежа.

Частично бедствено положение е обявено и в община Ардино, където заради проливните дъждове и ураганния вятър на много места има активизирали се свлачища, отнесен е мост над река Арда край село Китница, прекъснати са пътищата за 6 населени места. От повишеното ниво на реката са нанесени значителни щети на инфраструктурата в района на туристическата атракция „Дяволски мост“.

От полунощ е в сила извънредно положение на територията на Община Петрич. Заповедта на кмета Димитър Бръчков идва след обстоен анализ на значителните материални щети, които придошли дерета и свлечена земна маса нанесоха върху общинската пътна инфраструктура и имоти на граждани- сгради, оранжерии, земеделски площи.

Източник: БНР


Дата: 13.12.2021