Приемането на България в Шенген се отлага

Приемането на България в Шенген се отлага

София (Пресклуб)

"Готови сме за Шенген, Холандия има вътрешен проблем! Въпросът с приемането ни е политически, според Цветанов"   България е готова за присъединяване в Шенгенското пространство, ние покриваме всички технически изисквания!!!

Истината обаче е малко по различна. България може и да покрива техническите изисквания, но далеч изостава с покриването на останалите критерии. Истината е, че през границите на страната ни ежедневно се осъществява огромна контрабанда. През тях се изнася от оръжие и антики до жени за проституция и бебета за продан. Отделно от това в страната ни все още властва върховенството на парите и корупцията, а не на закона. На трето място България е перачница на огромни руски и незнам си още какви капитали. Това се потвърждава от докладите на ДАНС две поредни години както и на европол. Всичко това се вижда много добре от чуждите посланници в страната ни. За това обаче е виновна не само съдебната система, а и управляващите които ги покровителстват. 

България не е готова за влизане в Шенген и еврпоейските държави като Холандия са напълно прави да се противят за присъединяването ни.

Съвета по правосъдие и вътрешни работи към европейската комисия отказа България да бъде приета в шенгенското пространство на днешното си заседанине навръх националния празник на страната 22 септември. Причината е гореспоменатата  корупцията и организираната престъпност, с които до  момента никое правителство няма изгода да се справи. И така тук могат да ни лъжат че се постига голям напредък, че се води ожесточена борба с корупцията и организираната престъпност, но Европа вижда какво става в действителност.  

22/09/2011