Президентът Румен Радев ще посети Варна и Балчик

Президентът Румен Радев ще посети Варна и Балчик

Събитието се организира съвместно между президентството, СУ и Община Балчик. В него ще участват и министърът  на околната среда и водите Петър Димитров, министърът на образованието проф. Галин Цоков, ректорът на СУ "Св. Климент Охридски" проф. Георги Вълчев, кметът  на Балчик Николай Ангелов, представители на изпълнителната и на местните власти и ученици от региона.

Световният ден на околната среда се отбелязва всяка година на 5 юни от 1973 г., като целта е чрез различни инициативи да се фокусират усилията за опазване на природата.

По-късно през деня под патронажа на държавния глава във в.к. Ривиера до град Варна ще се проведе традиционната Международна ядрена конференция „Българската атомна енергетика – национална, регионална и световна енергийна сигурност“. Събитието се организира ежегодно от Българския атомен форум (БУЛАТОМ), в който членуват инженерингови и строителни фирми, както и експерти в областта на ядрената енергетика. В 17.30 часа държавният глава ще приветства участниците  във форума.

Източник: БНР