Президентът Румен Радев ще награди българските екипи, участвали в спасителни акции след опустошителното земетресение в Турция

Президентът Румен Радев ще награди българските екипи, участвали в спасителни акции след опустошителното земетресение в Турция

 Събитието се провежда за 28-ма поредна година. В него ще участва  държавният глава Румен Радев, който ще връчи специалната колективна награда на екипа на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, съобщиха от прессекретариата на президента.

За високия професионализъм, себеотрицание и изпълнен дълг при спасяването на човешки животи след опустошителното земетресение в Република Турция, Румен Радев ще връчи почетния знак на президента на българските екипи от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“Столичната община, 16-а авиационна база "Враждебна", Военномедицинската академия, Българския Червен кръст и Националната асоциация на доброволците в Република България. Всеки един от участниците в спасителните операции ще получи почетна грамота.  

От своя страна ръководствата на МВР и на Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ ще наградят отличилите се през изминалата година огнеборци. По време на церемонията ще бъде излъчен комплексен победител и победители за основните направления на дейност - пожарогасене и спасителна дейност, противопожарен контрол и превантивна дейност.

Миналата година наградата „Пожарникар на годината“ получи комисар Дарин Димитров, директор на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Добрич. Той е един хората, ръководили на място операцията по евакуацията на деветимата моряци от заседналия край водите на Камен бряг кораб „Вера Су“. 

Източник: БТА


Дата: 23.02.2023