ПП и ДБ бойкотират пленарното заседание

ПП и ДБ бойкотират пленарното заседание

След спешна среща лидерите на двете коалиции обявиха, че връщането на хартиената бюлетина, отмяната на район "Чужбина" и разпускането на Обществения съвет към ЦИК е "демонстрация на сила на мнозинството на реванша", която "демократичната общност няма да позволи да се случи".

Съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов заяви:

"ПП и ДБ искаме българските граждани да разберат, че, докато са спали тази нощ, беше проведена Нощта на хартиената бюлетина и коалицията зад тази хартиена бюлетина вече е ясна на всички. Ние няма да позволим, миналите избори ги купиха, тези искат да ги откраднат – няма да го позволим".

Кирил Петков постави ултиматум към БСП:

"БСП трябва да знае, че, ако тези решения, се гласуват и в зала, ние няма да влизаме в коалиционни преговори с тях, независимо в кой мандат. Те имат избор, решението е тяхно и ако решат тези решения да ги подкрепят и в зала, те заявяват ясно на своите избиратели: Ние се връщаме трайно и обратно в статуквото, там където цари задкулисието".

"Продължаваме промяната" отменя и срещата с ДПС, насрочена за днес, на която трябваше да се обсъждат приоритетите в бюджета за 2023 г. 

Източник: БНРДата: 17.11.2022