Последен срок за регистрация в ЦИК на партии и листи за изборите 2 в 1

Последен срок за регистрация в ЦИК на партии и листи за изборите 2 в 1

Днес е и последният срок, в който районните избирателни комисии ще регистрират кандидатските листи за изборите за Народно събрание.

Очаква се представители на ГЕРБ-София да регистрират листите на партията в трите избирателни района в столицата днес.

В 10 часа областният координатор на партията в София Даниела Райчева, бившият кмет и сега водач на листа Йорданка Фандъкова и други кандидати за народни представители ще регистрират листата в 25-ти избирателен район "Красна поляна".

В 12 часа Райчева, водачът на листата на ГЕРБ в 24-и район Рая Назарян и други кандидат-депутати ще се регистрират в район "Сердика".

В 14 часа ще бъдат подадени документи за регистрация в район "Триадица" - 23-ти район - от Райчева, водачът на листата Георги Валентинов Георгиев и други кандидати за народни представители.

Очаква се и представители на коалиция "Продължаваме промяната"-"Демократична България" да регистрират листата си в ЦИК за избори за евродепутати.

От "ЛЕВИЦАТА!" също ще регистрират в ЦИК листата си за евроизборите, водена от Валери Жаблянов.

И коалиция “Солидарна България” ще подаде документи за регистрация на листите си за участие на изборите за Европейски парламент, както и за парламентарните избори в София.

Три инициативни комитета досега са подали в ЦИК документи за участие в изборите за евродепутати на трима независими кандидати. 

22 партии и 11 коалиции са регистрирани. От тях една партия и една коалиция само за участие в изборите за Народно събрание. 

Източник: БНР