Петков: Внасяме повторно предложението за парите на пътните строители

Петков: Внасяме повторно предложението за парите на пътните строители

Предложението за частично разплащане към строителните фирми ще бъде внесено повторно за гласуване в Народното събрание, след като на среднощно заседание парламентът не прие да разреши на АПИ да се разплаща с фирмите, които поддържат републиканската пътна инфраструктура. Това написа премиерът Кирил Петков във Фейсбук.

"Днес обещах на строителните фирми, че 655 милиона лв. ще бъдат разплатени веднага, и останалите 50% - след проверка и одобрение на парламента. Това решение гарантираше, от една страна, 655 милиона лв. веднага за строителите, а от друга - работещ механизъм за прозрачно изразходване на средствата пред очите на цялото общество. Продължаваме Промяната, БСП и ДБ направиха точно това, което днес обещах на строителните фирми. Партиите, които гласуваха против, се виждат долу на таблото! Ще внесем предложението повторно още в утрешния ден. Няма да губим нито ден", пише Петков.

Депутатите не приеха и трите проекта на решение.

Проблемът възникна заради това, че има сключени 34 договора с прогнозна стойност над 700 милиона лева, а са възложени дейности за над 3 милиарда лева.

Източник: БНТ


Дата: 15.04.2022