Партия ГЕРБ е категорична, че втори мандат няма да се случи

Партия ГЕРБ е категорична, че втори мандат няма да се случи

Ние сме предложили само премиер, добави той. Те не искат правителство, те продължават да си мислят, че ще стане вторият мандат. Партията е категорична, че това няма да се случи, посочи Борисов.

И днес им даваме време да мислят и утре стават точно седем дни от преговорите, посочи той.

Попитан дали са готови да отстъпят от Мария Габриел и да предложат друг премиер, Борисов коментира: „защо трябва да се откажем от Мария Габриел, защото един човек я е обидил“. Човек, който благодарение на нас е финансов министър. Благодарение на нашата подкрепа, ние го защитавахме девет месеца от всички вас, които го нападахте, добави Борисов.

Моето обяснение е, че Асен Василев е намерил прекрасното време да дезертира и то по начин, по който да обедини всички, които не ни обичат, коментира Борисов. Той отбеляза, че е прекарал много време с него и е "изключително умен". Според Борисов Василев иска да стане „водач на тези, които не обичат“ ГЕРБ. 

След фокусите, които прави във финансите, ще трябва да връщаме пари от бюджета по плана за възстановяване, смачканият дефицит е на база на много фокуси, посочи Борисов. Той, ако остане, и това беше най-големият мотив той да остане финансов министър, трябва да си оправи тази каша, защото Международният валутен фонд в доклада си казва, че трябва да се вдигнат данъците, добави лидерът на ГЕРБ. Да не говорим от енергетиката -как взимаше пари, връща, прави, струва, изпразни фондовете, похарчи ги, върна ги, каза Борисов.

Източник: БТА


Дата: 21.03.2024