Отново скандал: Деца са бити в РУП с електрошок по подозрения

Отново скандал: Деца са бити в РУП с електрошок по подозрения

СОФИЯ — 24 Jan (PIA) — —

ПОРЕДЕН СЛУЧАЙ НА ПОЛИЦЕЙСКО НАСИЛИЕ – ТОЗИ ПЪТ УПРАЖНЕНО ВЪРХУ ДЕЦА!

За случая съобщи народният представител от Коалиция за България и бивш вътрешен министър Михаил Миков на брифинг в централата на партията днес, както PRESSCLUB Information Agency (PIA) първа ви съобщи днес.

Полицията е задържала момче в Скравена по подозрения заради нашарени със свастики и футболни послания къщи, като срещу момчето е прилагана електрошокова палка.

“Деца са разпитвани в полицейски участък с употреба на електрошокови удари. Министъра спекулира, сподели неистана и най-точно казано излъга по отношение на случая в Скравена. Защото още същия ден е постъпила жалба от родителите, по отношение на изтръгнатите показания, а на следващия ден е извадено съдебномедицинско удостоверение”, – заяви Миков.

Констатациите в Съдебномедицинското удостоверение са:

“На 11.01.2012 около 14.30 ч. му е бил нанесен побой в РУ цивилно облечен полицай, който също така му е нанесъл увреждания с електрошокова палка.

По задната повърхност на шията има пет червеникави изгаряния с диаметър от 0.3 до 0.5 см, разположени едно под друго на разстояние около 1 см едно от друго, успоредно на оста на шията.

По външната повърхност на лявата предмишница в средата има двекръгловати червеникави изгаряния с диаметри 0.5 см – всяка е с разстояние между двете по 2 см.

По предната повърхност на дясното бедро има множество червеникави изгаряния с диаметър 0.5 до 1 см, които заемат обща площ с размери 20-30 см.

По предната повърхност на лявото бедро има има множество червеникави изгаряния с диаметър 0.5 см всяко, които заемат заемат обща площ с размери 25 на 25 см.

При прегледа се установи множество червеникави изгаряния по шията, двете ръце и двата крака. Тези увреждания могат да се получат при въздействие с електрошокова палка по време и начин, както съобщава пострадалия.”


Очаквайте подробности!


14:45  24/01/2012