Освободиха шефа на единствената държавна млекопреработвателна компания в България

Освободиха шефа на единствената държавна млекопреработвателна компания в България
Решението е взето късно снощи на заседание на Съвета на директорите на Държавната консолидационна компания (ДКК). Срещу Маринов е подаден сигнал, че веднага след избирането му на поста бил закупил моторни превозни средства, като избраната фирма не е оторизиран дилър. В сигнала се твърди, че парите за автомобилите с силно завишени.

Другото твърдение в сигнала е, че малко след встъпването му в длъжност, млекопреработвателната компания започва да закупува суровина от новорегистрирана фирма на завишена доставна цена. Сигнал, че качеството на суровината е значително занижено, е подаден от производствената база във Видин.

От Държавната консолидационна компания са разпоредили проверка по всички сигнали, но освободили Маринов.

Пред БТА Николай Маринов предположи, че освобождаването му от длъжност е заради обявеното решение за намаление на цените на продуктите на компанията. В отговор на въпрос той напомни, че компанията е самостоятелно търговско дружество и оперативните решения се вземат от ръководството и. Затова не трябва да се прави съгласуване на решението за намаление на цените с принципала на компанията - Министерството на икономиката и индустрията.

Източник: Нова ТВДата: 22.02.2023