Още 400 военни и техника се включват в разчистването след наводненията

Още 400 военни и техника се включват в разчистването след наводненията

Служебният премиер Гълъб Донев уточни:

"В почистването ще се включат допълнително 400 военнослужещи и техника. В петък служители от областна и общинска администрация в Пловдив и съседните области ще са в наводнените села, за да продължат разчистването на къщите и дворовете на хората".

Вчера от правителството обявиха и че ще отпуснат още 200 хиляди литра питейна вода от Държавния резерв за покриване на нуждите на хората.

Все още водата в цялата община Карлово не става за пиене и готвене. Възстановено е обаче електрозахранването в засегнатите райони.

Училища в София и страната призоваха родителите и учениците да дарят за пострадалите в Карловско парите, които биха отделили за букети цветя за учителите по повод първия учебен ден.

"В трудни времена, повече от всякога се нуждаем от морални ценности и пример, които да предадем на децата си. Заедно сме силни и така успяваме", това пишат от Националната природоматематическа гимназия в София, където е открита и дарителска сметка, чрез която може да бъде направено дарение за децата в Карловско.

Източник: БТА


Дата: 15.09.2022