Осем български производители ще участват в Mеждународен панаир за мода в Москва

Осем български производители ще участват в Mеждународен панаир за мода в Москва

МОСКВА, Русия (PIA) — —

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира участие на български фирми в Mеждународен панаир за мода Collection Premiere Moscow (CPM), Москва, Русия, който ще се проведе от 5 до 8 септември 2011 г. в Централен изложбен комплекс «Экспоцентр».

Международният панаир за мода Collection Premiere Moscow (CPM) е включен в Индикативната програма на ИАНМСП за 2011-2012 г. за организиране на участие в международни специализирани изложения на българските малки и средни предприятия. Финансирането на българското участие е в рамките на Проект BG161PO003 – 4.2.01-0001 – „Насърчаване на  интернационализацията на българските предприятия”, по който Изпълнителната агенция за малките и средните предприятия е институционален бенефициент.

CPM – Collection Premier Moscow е най-голямото в Източна Европа специализирано изложение в областта на модата, организирано за производителите в бранша. В изложбената програма са включени всички сегменти на модната индустрия: дамска, мъжка и детска мода; трикотаж; облекла за отдих и спорт; официални облекла; кожени изделия и аксесоари. В рамките на промоционалната проява ще бъдат организирани презентации, семинари и различни демонстрациии.

Българските производители ще участват на това престижно изложение със свой национален щанд (7.3 B 35- В39). На обща изложбена площ от 92.5 кв.м. своята продукция ще представят: „Фабиана” ЕООД, София (дамски чанти), „Рокедс” ЕООД, София (кожени облекла), „БТБ България” АД, Русе (дамско облекло), „Митрон” ООД, Нова Загора (облекла от различни видове естествена кожа), „Униформа” ЕООД, София (различни видове униформи), „Нико НН 2004” ЕООД/ Gene Women Clothing, София (дамска мода и аксесоари) и „СД Металик-90 Георгиева и СИЕ”/ Juliano-Classic, Пловдив (мъжки ризи).

По традиция панаирът се провежда два пъти годишно – през пролетта и есента в изложбен комплекс «Экспоцентр», Москва. В последното издание на CPM на площ от около 42000 кв.м. са се представили 1350 производители от 30 страни от целия свят, като националните експозиции са били общо 8. Според статистиката посетителите са били над 18 000.

Наред с Collection Premiere Moscow (CPM), Русия, в календара на проявите на ИАНМСП за септември са включени и други значими международни събития. Те дават възможност на малки и средни български производители от различни браншове да презентират своята дейност на световно ниво, да намерят нови партньори и потребители.

В периода 7-10 септември 2011г. осем български производители ще вземат участие в 16-ия Международен панаир RigaFood 2011 за хранително-вкусова промишленост, обработка, оборудване, опаковане, технологии, иновации, HoReCa и услуги в Рига, Латвия.

Шест български фирми ще участват в Международно изложение за фризьорство и козметика Inter Charm Milano, Италия, което ще се проведе в периода 24 – 26 септември 2011 г. в Милано, Италия.

На Mеждународен панаир за мебелна промишленост и интериор Habitat, който ще се проведе в периода 20 – 24.09.2011 г. във Валенсия, Испания, ще заминат пет български предприятия.

17:32  02/09/2011