Обвиненият за подкуп служител в Гранична полиция остава в ареста

Обвиненият за подкуп служител в Гранична полиция остава в ареста

Вчера Серафимов бе закаран в болница по спешност и затова съдът заседава днес. Заключение на лекари показва, че той не е в тежко състояние и не се налага хоспитализация или спешна операция.

Според прокуратурата мъжът е поискал подкуп от 2000 лева, за да извърши служебните си задължения по обществена поръчка по пряко договаряне. Търговското дружество, което е участвало в процедурата, е трябвало да достави специално оборудване за нуждите на гранична полиция за охрана на границата на страната.

Защитникът му Бойко Найденов заяви, че има куп объркани неща по разследването, в т.ч. незаконно задържане. Изправени сме пред липса на организация и няма как законното да бъде извършвано с незаконни средства, смята защитата. По думите на Найденов няма никакви следи, че Серафимов е пипал парите, за които се твърди, че са подкуп.

Съдът обаче не се съгласи, че има нарушения в задържането на Серафимов. В мотивите си съдия Даниела Борисов записа, че има основание да се смята,че Серафимов може да е извършил престъплението, за което е обвинен.  Освен това, според съда, ако е на свобода, Серафимов може да окаже влияние върху разследването.

В съдебна зала стана ясно, че при ареста Серафимов е оказал съпротива, а парите, които били в него, изхвърлил настрани.

Решението на съда не е окончателно. Серафимов може да обжалва.

Източник: БТА


Дата: 15.11.2022