Общински съветници питат Фандъкова за предизборна пропаганда в първия учебен ден

Общински съветници питат Фандъкова за предизборна пропаганда в първия учебен ден

София 16 септември (Пресклуб)

Софийските общински съветници Ангел Джамбазки от групата на ГЕРБ и Данчо Хаджиев от партия „Национален фронт за спасение на България” отправиха писмено питане до кмета София Йорданка Фандъкова на какво основание господата Софиянски и Пехливанов, които са кандидати за кметове, откриват учебната година в различни столични училища, – съобщи Пресцентърът на ВМРО.

Според общинарите е извън всякакво съмнение, че тези действия са свързани с кандидатурите на Софиянски и Пехливанов. Джамбазки и Хаджиев определят поведението на двамата кандидати като „обществено лицемерие”.

„Недоумяваме как общинската администрация е допуснала откровена и незаконна предизборна пропаганда – и то в училищния двор, в първия учебен ден.

Настояваме да разпоредите спешна проверка в поверените Ви структури и да ни уведомите кой служител е отговорен за този скандален случай. Искаме да знаем какво дисциплинарно наказание ще му наложите и какви мерки ще предприемете, за да извадите предизборната пропаганда от дворовете и сградите на училищата и да не допускате подобни случаи в бъдеще”, завършва писмото на Джамбазки и Хаджиев.


Дата: 14.06.2021